среда, 9 октября 2013 г.

рекомендації з учнівської олімпіади з фізичної культури

1. Мета і завдання олімпіади

1.1. Метою обласної учнівської олімпіади з фізичної культури «Олімпійські надії Донбасу» є підвищення якості викладання предмета «Фізична культура» в загальноосвітній школі, виявлення творчих здібностей учнів, підняття рівня обізнаності в галузікультура та спорт», підвищення рухової активності учнів, пропаганда й популяризація засад здорового способу життя.
1.2. Завдання олімпіади полягають у:
-       підвищенні інтересу учнів загальноосвітніх закладів до поглибленого вивчення предмета «Фізична культура»;
-       визначенні рівня оволодіння необхідними знаннями й уміннями в області фізичної культури;
-       пропаганді здорового способу життя серед молоді;
-       патріотичному вихованні дітей і підлітків;
-       виявленні перспективних учнів, орієнтованих на педагогічні професії в галузі фізичної культури та спорту.
2. Етапи проведення олімпіади
2.1. Олімпіада проводиться в три етапи:
І етап – олімпіада в загальноосвітніх навчальних закладах – жовтень-листопад;
ІІ етап міський (районний) – грудень - січень;
ІІІ етап обласний – лютий – березень;
ІV етап Всеукраїнський ‑ квітень
2.2. Загальноосвітні школи-інтернати І-ІІІ ступенів міського (районного) підпорядкування беруть участь у І, ІІ та ІІІ етапах (якщо учасник стане переможцем попередніх етапів).
2.3. Загальноосвітні школи-інтернати І-ІІІ ступенів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, ліцеї, обласного підпорядкування, беруть участь у І та ІІІ етапах олімпіади.
3. Керівництво проведенням обласної учнівської олімпіади
з фізичної культури «Олімпійські надії Донбасу»
3.1. Загальне керівництво олімпіадою здійснює Всеукраїнська конкурсна комісія, яка складається із представників МОН України, учених, фахівців вищих навчальних закладів, передових учителів фізичної культури, фахівців обласних федерацій з видів спорту, спортивної громадськості.
3.2. Безпосереднє проведення учнівської олімпіади з фізичної культури, визначення призерів і переможців покладається на головне журі, журі із теоретико-методичного конкурсу та суддівську бригаду з видів спорту.
3.3. Підготовка та проведення міських (районних), обласних олімпіад з фізичної культури забезпечується оргкомітетами, організованими за містами управліннями (відділами) освіти, фізичної культури та спорту.
4. Порядок допуску до участі в олімпіаді
4.1. В учнівській олімпіаді з фізичної культури беруть участь хлопці та дівчата 9,10,11 класів
4.2. До участі в ІV (Всеукраїнському) етапі учнівської олімпіади з фізичної культури допускаються делегації від міст (районів) управлінь (відділів) освіти в складі 2-х учасників (хлопець, дівчина) – учнів кожної вікової категорії (9,10,11 класу) – переможців обласних олімпіад та 1-го супроводжуючого.
4.3. Супроводжуючий подає до оргкомітету з проведення олімпіади: наказ, відряджуюче посвідчення, підсумковий протокол із проведення обласної учнівської олімпіади, заявку обов’язково з допуском лікаря за зразком (додаток), паспорт супроводжуючого, паспорт або свідоцтво про народження учасників олімпіади (оригінал).
4.4. Відповідальність за здоров’я та життя учнів у дорозі та в дні проведення олімпіади покладається на осіб, які супроводжують команди супроводжуючих команд.
4.5. Учасники олімпіади повинні мати єдину спортивну форму з символікою області.
4.6. Попередні заявки до участі в ІІІ етапі учнівської олімпіади з фізичної культури надсилаються до 1 квітня за адресою: Донецьк - 15, пр.Миру, 10, к.17  (4-й поверх) до відділу фізичної культури і спортивно-масової роботи облІППО.
5. Програма олімпіади з фізичної культури
5.1 Програма обласної учнівської олімпіади з фізичної культури складається із двох частин: практичної та теоретико-методичної. Теоретико-методична частина складається із тестових питань та проводиться спільно для хлопців і дівчат.
5.2. Конкурсні практичні іспити складаються із виконання фізичних вправ базової частини програми з фізичної культури за різними розділами, які щорічно заздалегідь повідомляються. Практична частина проводиться окремо серед хлопців і дівчат.
6. Підведення підсумків олімпіади та визначення переможців
6.1. Підсумки олімпіади підводяться окремо серед хлопців та дівчат.
6.2. Переможці та призери визначаються за сумою зайнятих місць.
6.4. У випадку рівності результатів у декількох учасників під час виконання окремих практичних завдань перевага віддається учню, в якого кращий результат з теоретико-методичної частини(кількість правильних відповідей та кращий час виконання тестів).
6.5. У випадку рівності результатів у декількох учасників із теоретико-методичного завдання перевага віддається учню, в якого кращий результат у виконанні практичних завдань з туризму.
6.6. У загальному заліку визначається переможець та призери.
6.7. Особисте місце учасника в загальному заліку олімпіади визначається за сумою місць з теоретико-методичного та практичного завдання.
7. Фінансові витрати та нагородження переможців
7.1. Витрати на організацію та проведення І, ІІ, ІІІ туру несуть місцеві (районні) управління освіти, на проведення ІV туру.
7.2. Переможці олімпіади нагороджуються дипломами та цінними призами.

Комментариев нет:

Отправить комментарий